30+ tubettajat tavoittavat 25-44 -vuotiaat

Aikuisempana tubettamisen aloittaneiden keskuudessa on selvitetty ensimmäisen kerran kanavien katsojadataa. Kyselyn mukaan yli 30-vuotiaiden kanavien suurin katsojaryhmä on 25–44-vuotiaat.

Yli 30-vuotiaiden tubettaminen on vielä suhteellisen tuore ilmiö. 73 prosenttia vastaajista on tubettanut alle kaksi vuotta. Kyselyn mukaan aikuiset tubettajat eivät kuitenkaan tavoittele erityisesti aikuisia katsojia vaan 83 prosenttia vastaajista kertoo, että toivoo kanavalleen nimenomaan sisällöistä kiinnostuneita henkilöitä. Videoita löytyy peleistä huumoriin ja daily vlogeihin, suurin aiheryhmä on lifestyle.

Kartoitus toteutettiin Aikuiset tubettajat sekä 30plustube Facebook-ryhmissä, joihin kuuluu yhteensä 180 jäsentä. 73 % kanavansa dataa kyselyyn jakaneista tubettajista on 35–50-vuotiaita.

Aikuisten kanavat ovat vielä seuraajamääriltään pääosin pieniä, mutta koska kanavat tavoittavat aikuisia katsojia, tullaan yli 30-vuotiaita tubettajia tulevaisuudessa näkemään entistä enemmän vaikuttajakampanjoissa. 80 % vastaajista onkin kiinnostunut myös kanavansa kaupallistamisesta.

Suomen Tubettajat ry:n 30plustube-jaosto järjestää kouluttautumis- ja verkostoitumistilaisuuksia 30-vuotta täyttäneille tubettajille. Teemme mielellämme yhteistyötä eri tahojen kanssa, joten jos haluat tuoretta tietoa aikuisten tubettamisesta, ota yhteyttä! Kauttamme saa myös yhteyden kyselyyn vastanneisiin yli 30-vuotiaisiin tubettajiin.

Jaostoa vetää Heli Järvenpää, johon saat yhteyden osoitteesta 30plustube@suomentubettajat.fi