Tubecon kasvaa Messukeskukseen – launch party kokosi yhteen innostuneita tubettajia

Tubecon 2018 järjestetään 17.-18.8. Helsingin Messukeskuksessa teemalla Minun tarinani. Tieto julkaistiin eilen Suomen tubettajat ry:n launch partyssa, jonne kokoontui noin 50 kutsuttua tubettajaa.

Tilaisuudessa yhdistyksen puheenjohtaja Jussi Koski kertoi myös uuden hallituksen neuvottelujen tuloksista.

– Tubettajien yhdistys omistaa nyt 80% Suomen tubetapahtumat Oy:sta eli sillä on avaimet käsissään uudistuvan Tubeconin järjestämisestä Suomessa, Kosken ensimmäistä paljastusta seurasi suuret aplodit.

– Uudet omistussuhteet tarkoittavat sitä, että tapahtuma on aidosti tubettajien yhteisön tekemä ja että se on jatkossakin vakaalla pohjalla. Messukeskus mahdollistaa asioita, joka nostavat tapahtuman seuraavalle tasolle.

”Ootan innolla seuraavan vuoden Tubeconia, vaikka viimevuotisissakaan ei ole ollut mielestäni mitään sen suurempaa ongelmaa. Skene kehittyy ja uudistuu, joten tämä muutos oli kuitenkin erittäin hyvä asia tehdä.” Roni Bäck

Monipuolinen tapahtuma tehdään yhdessä

Tunnelma launch partyssa oli selvästi innostunut. On vahva indikaatio, että tämän takana seisoo iso yhteisö.

”Todella siistiä, että tapahtuma uudistuu! Vähän tuntuu siltä että Messukeskuksessa tullaan järkkäämään paras Tubecon tähän mennessä!” Tume

Ohjelma sisälsi muun muassa rentoa skabailua, joululauluja ja Fafa’sin ruoat Woltin tarjoilemana. Yhdistyksen hallitus kutsui tubettajia tekemään ensi vuoden tapahtumaa yhdessä. Ideoita ja palautetta otetaan vastaan, samalla kun selkeät suuntalinjat onnistuneen tapahtuman luomiseksi on nyt jopa aiempaa aikaisemmassa vaiheessa olemassa.

– YouTube on tekijöiltään ja sisällöltään valtavan monipuolinen. Tubeconissa näkyy erilaisten sisältöjen rikkaus – pelikanavat, LPS-kanavat, kauneuskanavat, tiedekanavat, actionjutut, huumori, musiikki vain muutamia mainitakseni – tulevat olemaan tapahtumassa esillä, hallituksen jäsen Ville Mäkipelto totesi.

Tubeyhteisön rikkaus on aina ollut laaja moniäänisyys. Tubettajien yhdistys haluaa jatkossakin etsiä yhteistä suuntaa ja tahtotilaa. Tubeconissa alusta asti mukana ollut, Suomen Tubetapahtumien hallituksen väistyvä puheenjohtaja Pauli Kopu on suunnasta myös mielissään.

– Näitä muutoksia on työstetty vuoden alusta asti. Osa asioista tapahtuu hitaammin ja osa nopeammin, mutta nyt on hienoa päästä kertomaan tästä kaikesta taustalle tehdystä työstä joka on lähtenyt tubettajien aloitteesta, kuten Tubecon itsekin.

”Hieno juttu, että Tubeconia uudistetaan ahkerasti, jotta tulevinakin vuosina siitä tulee toimiva tubettajien ja tubekulttuuria seuraavien ihmisten kohtaamispaikka.” Soikku

Tubeconin lipunmyynti alkaa 16.12. Yhdistyksen muusta toiminnasta tulee tietoa blogiin ja meidän someihin, joita kannattaa seurata aktiivisesti.

Lanch partyn tunnelmia voit katsella jälkeenpäin #suomentubettajat tunnisteella

https://www.instagram.com/p/BcNk-Qvnbym/?taken-by=viljamitz

https://www.instagram.com/p/BcNWZIKgTnQ/?tagged=suomentubettajat