Workshop 2.4.2024: Miten hoidan somealan verot oikein

Sometyötä tekevien verotus herättää usein tekijöissä paljon kysymyksiä. Miten toimin, jos sometilini alkaa yhtäkkiä nopeasti kasvamaan ja tuottamaan rahaa? Miten eri yritysmuotojen verotus toimii? Miten eri alustoilta kuten YouTubesta saatavat mainostulot ilmoitetaan kirjanpidossa ja verottajalle? Milloin arvonlisäveroa pitää alkaa maksaa ja mitä siitä pitää somealalla tietää? Mitä menoja voi vähentää verotuksessa?

Mediassa on viime aikana käynyt ilmi, että osa vaikuttajista on jättänyt sometulojaan jopa kokonaan ilmoittamatta. Verotuksen hoitaminen laillisesti ja oikein on tärkeää, minkä takia yhdistyksemme haluaa edistää aiheeseen liittyvää osaamista.

Järjestämme tiistaina 2.4. klo 18–20 jäsenille etänä workshopin, jossa selvitetään verotukseen liittyviä askarruttavia kysymyksiä. Tilaisuuden alustaa Ville Mäkipelto ja muut paikalla olevat kokeneemmat yrittäjät, minkä jälkeen keskustelemme kaikesta, mikä verotuksessa herättää kysymyksiä. Tilaisuus ei ole koulutus, vaan yhteiselle keskustelulle ja ongelmanratkaisulle tarkoitettu hetki. Mikäli tilaisuudessa herää avoimeksi jääviä kysymyksiä, keräämme niitä ylös ja järjestämme niiden osalta jatkokoulutusta.

Muistathan, että verottajalla on myös hyvä julkinen ohje sometulojen verotuksesta täällä.

Ilmoittaudu mukaan etänä Discordissa järjestettävään workshopiin täältä. Tilaisuudesta ei tule tallennetta, jotta jokainen kokee voivansa keskustella vapaasti.