Suomen tubettajien hanke edistää kunnioittavaa keskustelua ja luotettavaa eurooppatietoa nuorten parissa

Ulkoministeriö on myöntänyt Suomen tubettajat ry:lle valtionavustuksen Nuorten tulevaisuusareena -hankkeeseen, joka edistää kunnioittavaa keskustelua ja luotettavaa eurooppatietoa nuorten parissa. Hankkeen tavoitteena on luoda rakentavat puitteet keskustelulle, joka edistää eurooppalaisten arvojen tunnetuksi tekemistä. Hanke hyödyntää monipuolisesti tubekulttuuria ja somea.

Käytännössä Nuorten tulevaisuusareena -hankkeessa luodaan verkko- ja videomateriaali, jossa suositut tubettajat opastavat kunnioittavan keskustelun saloihin ja herättelevät keskustelua siitä, miten eurooppalaisuus ja Euroopan Unioni näkyvät nuorten arjessa. Tubevideoiden kautta käsitellään muun muassa matkustelua, opiskelua, ilmastonmuutoksen torjumista, vähemmistöihin kuuluvien oikeuksia, maahanmuuttoa ja muita ajankohtaisia aiheita, joissa EU:n vaikutus nuorten elämään näkyy. Hankkeessa luotava verkkosivusto tarjoaa videoiden lisäksi luotettavaa lisätietoa aiheista ja pedagogisia vinkkejä opettajille siitä, miten tubevideoita voi hyödyntää osana opetussuunnitelman mukaista opetusta.

Hanke toteutetaan kevään ja kesän 2020 aikana ja materiaalia pyritään julkaisemaan mahdollisimman nopeasti, jotta siitä olisi hyötyä vallitsevassa tilanteessa, jossa etäopetuksen rooli on korostunut.

Nuorten tulevaisuusareena on monikanavainen hanke, joka mahdollistaa luotettavan EU-tiedon leviämisen laajasti nuorille uskottavalla tavalla. Se edistää nuorten kasvua kriittisiksi kansalaisvaikuttajiksi. Hanke pureutuu ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen ongelmaan eli keskustelun polarisoitumiseen, jota internet ja sosiaalinen media ovat paikoin kärjistäneet. Hanke valjastaa uuden median rakentavan voiman ja valmentaa nuoria käymään kunnioittavaa keskustelua näiden vaikuttavien kanavien avulla.

Hankkeessa tehdään sisällöllistä yhteistyötä Euroopan komission Suomen-edustuston kanssa. Yhdistys ja komissio ovat jo aiemmin toteuttaneet yhteistyössä muun muassa #EUandME-kampanjaan liittyvän videohankkeen.

Hankkeen vastuuhenkilönä ja koordinaattorina toimii Suomen tubettajien varapuheenjohtaja Ville Mäkipelto. Hanketta on mukana toteuttamassa aktiivinen joukko tubettajia ja yhdistyksen vapaaehtoisia.

Yhteydenotot ja tiedustelut:

Ville Mäkipelto, ville@suomentubettajat.fi

Lisätietoja avustuksesta:

Valtionavustukset kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen vuodelle 2020 myönnetty