Tubecon-tapahtuma tulee taas – tubettajien yhdistys siirtää päävastuun uusiin käsiin

Suomen Tubecon-tapahtuma on kasvanut kuudessa vuodessa pohjoismaiden suurimmaksi tubettajia ja heidän seuraajiaan yhteenkokoavaksi tapahtumaksi. Viime vuoden elokuussa Tubecon kokosi 17 500 kävijää Helsingin Messukeskukseen kaksipäiväiseen tubekulttuuria juhlivaan tapahtumaan. Tapahtumassa koettiin muun muassa mielenkiintoisia paneelikeskusteluja, hyväntekeväisyyskonsertti, Meet & Greetejä, Tubeakatemia ja Tubecon Video Awards, jossa palkittiin vuoden parhaat videot.

Vuonna 2020 koronapandemian luoma poikkeustilanne on aiheuttanut markkinoille ja erityisesti tapahtuma-alalle epävarmuutta. Tämä on asettanut haasteita myös Tubeconin tulevaisuudelle.

Nyt meillä on kuitenkin suuri ilo tiedottaa, että Tubecon-tapahtuma jatkuu ja se tullaan järjestämään heti, kun maailman poikkeuksellinen tilanne sen sallii. Tarkemmista yksityiskohdista tiedotetaan heti, kun se on mahdollista. Tubeconin nettisivuja ja Instagramia seuraamalla saat varmasti uusimmat tiedot tapahtumasta.

Tunnelmaa Tubecon 2019 -tapahtuman Tubecitystä. Kuva @samirabya.

Uutta Tubeconia kohti mennään kuitenkin uudenlaisten järjestelyjen kautta. Poikkeuksellinen vuosi 2020 on pakottanut arvioimaan uudelleen Tubeconin organisointitapaa. Suomen Tubeconia on viime vuosina järjestänyt Suomen Tubetapahtumat Oy, jonka suurin yksittäinen omistaja (80%) Suomen tubettajat ry on ollut. Vuonna 2018 tapahtuma uudistettiin ry:n toimesta Messukeskukseen ja sen talous saatiin vakautettua. Myös tubettajat kokivat tapahtuman uudistukset erittäin positiivisina. Vapaaehtoisuuteen vahvasti nojaava suurtapahtuman järjestämisen malli ei ole kuitenkaan ollut pitkässä juoksussa kestävä. Yhdistyksen puheenjohtaja Jussi Koski on yhdessä hallituksen kanssa kantanut tapahtuman onnistumisesta erittäin suuren vastuun, täysin ilman palkkaa ja vapaaehtoisena. Johtuen työn kausiluontoisuudesta tapahtumalla ei ole voitu pitää pysyvää henkilökuntaa.

Yhdistys on käynyt pitkälliset neuvottelut kestävän ratkaisun löytämiseksi Tubeconin taustalle. Neuvottelujen seurauksena yhdistys päätti kevätkokouksessa yritysjärjestelystä, jossa Suomen Tubeconin järjestämisen vastuu ja omistajuus siirtyy Tubecon Oy -yritykselle. Tubecon Oy on aikaisemmin vastannut kansainvälisten Tubecon-tapahtumien lisensoinnista. Suomen tubettajat ry:stä tulee järjestelyssä yksi Tubecon Oy:n suurimmista yksittäisistä omistajista 12% omistuksellaan. Lisäksi tapahtuman päävastuusta huolehtimaan on valittu uusi yrittäjä, jolla on vahva kokemus tapahtumien järjestämisestä. Yrittäjä haluaa rakentaa hienoa suomalaista tubetapahtumaa pitkällä tähtäimellä. Tapahtuman uudesta pääjärjestäjästä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Näiden järjestelyiden myötä tubettajien yhdistykseltä vapautuu voimavaroja sen ydintoiminnan kehittämiseen, kun suurtapahtuman päävastuu ei ole enää yhdistyksen vapaaehtoisten jäsenten harteilla. Suomen tubettajat ry haluaakin olla jatkossa yhä vahvemmin puolueeton ja ei-kaupallinen toimija, joka edistää kaikkien suomalaisten tubettajien etua ja yhteisöllisyyttä. 

Yhdistys katsoo, että nyt tehdyillä muutoksilla voidaan taata se, että tulevaisuudessakin Tubecon palvelee parhaiten suomalaisia tubettajia ja somemaailman ilmiöistä kiinnostunutta yleisöä. Odotamme innolla, milloin ja missä muodossa tuleva Tubecon päästään järjestämään. Nyt kuitenkin vastuu näistä päätöksistä siirtyy Tubecon Oy:lle ja tapahtuman uudelle pääjärjestäjälle. Samalla yhdistys kutsuu nykyisiä ja uusia jäseniä mukaan ideoimaan ja rakentamaan yhdessä suomalaisten tubettajien tulevaisuutta. Tähän työhön pääsee mukaan liittymällä jäseneksi ja osallistumalla yhdistyksen tapahtumiin, toimintaan ja verkkokeskusteluihin.

Katso alta video, jossa Tubeconia vuosina 2018-2019 luotsannut Jussi “Pastorific” Koski kertoo tunnelmistaan uudistusten äärellä.

Lisätietoja antaa:


Jussi Koski
Suomen tubettajat ry puheenjohtaja
jussi@suomentubettajat.fi
040 745 6706

Kansikuva vuoden 2019 tapahtumasta. Kuvaaja @samirabya.