YouTube keräsi pohjoiseurooppalaiset tubettajat yhteen

YouTube on järjestänyt syksyn aikana joka tiistai puolitoistatuntisia Creator Masterclass -verkkokursseja. Luentoja pidetään yhteensä kahdeksan, ja niiden jälkeen on ollut myös mahdollista verkostoitua tubettajien kesken. Pohjoiseurooppalaisiksi tubettajiksi YouTube katsoo suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten lisäksi myös belgialaiset sekä alankomaalaiset tubettajat.

Verkkokurssi starttasi 21.9. strategiasessiolla, jossa saatiin hyviä vinkkejä videoiden kehittämiseen ja luomiseen, kanavan vahvaan brändäämiseen sekä katsojien pitämiseen kanavalla. Siitä eteenpäin on opittu muun muassa oman visuaalisen tyylin löytämisestä ja erilaisista videomuodoista.

Aiheina ovat olleet myös kaupallistaminen ja kaikkia karmaiseva keltainen dollarimerkki, jotka aiheuttivat paljon keskustelua sekä kysymyksiä. Näihin saatiin myös vastauksia. Osa saadusta tiedosta on ymmärrettävästi ollut joillekin jo tuttua, sillä tubettajana tai videontekijänä kyseisistä asioista tulee otettua selvää myös itsenäisesti, mutta jokaisesta illasta on myös jäänyt jotain uutta informaatiota käteen. Tiistait ovat olleet hyviä tilaisuuksia kysyä itseään askarruttavia kysymyksiä ja luoda yhteyksiä tubettajiin sekä YouTubeen. Mikäli kysymyksiin ei ole osattu tai ehditty juuri siinä vastata, on asiaan luvattu palata myöhemmin sähköpostitse.

Creator Masterclasseilla esiteltiin myös erilaisia tapoja livestriimata ja annettiin vinkkejä parhaista encodereista, kalustosta sekä visuaalisuudesta. Näistä sekä monista muista aiheista löytyy kattavia ohjevideoita myös YouTube Creators -kanavalta. Monena tiistaina on asioihin menty myös syvemmälle ja ajateltu konkreettisesti, ei pelkästään numeroiden tai YouTuben kannalta.

Kolmen A:n taktiikka auttaa kanavan kasvattamisessa

Kurssin mukaan kanavasta voi saada suuremman noudattamalla kolmen A:n (Audience, Algorithm & Analytics) taktiikkaa. Tämän tärkeydestä keskusteltiin viidennessä sessiossa. Tiistai-iltaisin myös uusi YouTube Shorts -ominaisuus sekä tekijänoikeudet ovat olleet esittelyssä. Kaksi tiistaita on vielä jäljellä, näissä käsitellään mm. Super Chattia, tarroja sekä kaupallisia yhteistöitä.

Varsinaisten infopakettien lisäksi luennoilla on päästy kuulemaan kollegoiden vinkkejä sekä osallistujien chatissa että tubettajavierailuilla, joihin on käytetty jokaisesta luennosta puoli tuntia. Esim. Kwebbelkop (14,9 milj. tilaajaa) käytti puolituntisensa avaten taustoja kanavansa brändäyksestä ja Browney kertoi Shortsien erottamisesta omaksi kanavakseen.

Suomen Videovaikuttajat ry välitti jäsenilleen tiedon Creator Masterclass -luennoista, ja suomalaisia videovaikuttajia onkin näkynyt luennoilla runsaasti joka viikko. Mikäli tämä kurssi meni ohi tai haluat oppia lisää, jaamme jatkossakin jäsenillemme tietoa tällaisista mahdollisuuksista. Jos et ole vielä jäsenemme, liity joukkoon!