Suomen tubettajat ry on nykyään Suomen videovaikuttajat ry

Suomen tubettajat ry päätti yksimielisesti kevätkokouksessaan, että yhdistyksen uudeksi nimeksi tulee Suomen videovaikuttajat ry. Patentti- ja rekisterihallitus on juuri vahvistanut yhdistyksen uuden nimen ja säännöt.

Uusien sääntöjen myötä yhdistys ei ole enää riippuvainen vain yhdestä alustasta, vaan jäseniksemme voivat nyt virallisesti liittyä tubettajien lisäksi myös tiktokkaajat, striimaajat ja muut eri verkkoalustojen videontekijät.

– Käytännössä aina jäsenemme ovat tuottaneet yhteisöllisiä verkkovideoita myös muille alustoille kuin YouTubeen, yhdistyksen puheenjohtaja Ville Mäkipelto kertoo.

– Nyt tubettaminen ei ole enää jäsenyytemme ehto, vaan toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jäseniä, jotka haluavat kehittyä millä tahansa sosiaalisen median videoalustalla!

Aiheesta on keskusteltu yhdistyksessä jo kauemman aikaa, koska verkkovideoala kehittyy ja moninaistuu nopeaa tahtia. Lue esimerkiksi uuden puheenjohtajamme kirjoitus aiheesta viime syksyltä: Suomen tubettajat ry on yhteisöllisten verkkovideoiden tekijöiden asialla – uuden puheenjohtajan tervehdys.

Jatkossakin yhdistyksen toiminnassa nähdään eri alustoille keskittyvää toimintaa, mutta tuomme myös eri alustojen videontekijöitä yhteen oppimaan uutta eri alustojen sisällöntuottajilta.

Jäsenille uusi jäsensivusto

Nimen päivittymisen myötä yhdistyksen verkkosivut on uudistettu. Jäsenille lanseerasimme oman jäsensivuston, jonne pääsee jäsenkirjeestä löytyvällä vaihtuvalla salasanalla.

– Jäsensivulle kootaan pikkuhiljaa resursseja, joista on hyötyä, kun haluaa oppia lisää ja kehittyä videovaikuttajana, Mäkipelto kertoo.

– Tällä hetkellä sieltä löytyy kaksi yhdistyksemme järjestämää taltioitua koulutusta, joiden kautta saat vinkkejä kaupallisten yhteistöiden tekemiseen ja parhaan videokaluston valintaan. Jatkossa toivomme palautetta jäseniltä, minkälaisesta jäsensisällöstä olisi eniten hyötyä meille kaikille.

Tiktokkaaja, striimaaja, IG-videoiden tekijä yms – tervetuloa lämpimästi jäseneksemme! Voit täyttää jäsenhakemuksen täältä.

Tervetuloa mukaan kaikkeen yhdistyksen toimintaan ja erityisesti kantamaan vastuuta vapaaehtoisena yhdistysaktiivina ja mahdollisesti syyskokouksessa valittavan hallituksen jäsenenä. Yhdistyksemme voima syntyy siitä, että vaikutamme yhdessä!